TUINEN VAN GREENS

Beheerd door cliënten en vrijwilligers

Stichting

Stichting Tuinen van Greens is een onlosmakelijk onderdeel van Greens in the Park. De stichting beheert de tuinen van Greens op een sociaal-maatschappelijk verantwoorde manier. Dit doet zij door de tuin beschikbaar te stellen aan vrijwilligers die het leuk vinden om in de tuin te werken en cliënten (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) die hier genieten van een zinvolle dagbesteding.

Alle kruiden en groenten in de tuin komen terecht in de keuken van het restaurant.

Voor het werven en begeleiden van vrijwilligers en cliënten is onze stichting een strategisch partnership aangegaan met Stichting Mens en Tuin. Deze stichting runt al meer dan 30 jaar een zorgtuin en stadskwekerij aan de Hillenraadweg in Den Haag Zuid-West.

Zorg(moes)tuin

In de zorgtuin werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder professionele begeleiding van een tuinder. Het werk fungeert als dagbesteding of als opstap naar een betaalde baan. De tuin biedt een concreet en doelgericht kader om ritme op te bouwen, afspraken te maken en na te komen en samen te werken. Elke deelnemer wordt aangesproken op de eigen mogelijkheden en vaardigheden, waardoor zelfredzaamheid en zelfvertrouwen worden vergroot. Een zorgregisseur van Stichting Mens en Tuin stelt samen met iedere deelnemer een ondersteuningsplan op met leerpunten en haalbare doelen. Gaandeweg worden de ontwikkelingsdoelen besproken en geëvalueerd.

Werkzaamheden in de zorgtuin

Het werk op de tuin bestaat uit zaaien, planten en verzorgen van de gewassen, het onderhouden van de hagen en wallen, snoeien van struiken en bomen en het doen van diverse klussen. Het verschilt per seizoen waar de nadruk van de werkzaamheden op ligt. In de wintermaanden en bij slecht weer kunnen er laagdrempelige kennissessies of workshops worden gevolgd. De medewerkers overleggen met de deelnemer welke werkzaamheden passend zijn. Het wordt gestimuleerd om eigen initiatief voor taken en verantwoordelijkheden op te pakken. Motivatie wordt aangewakkerd, omdat de bestemming van de groentes recht in het blikveld van de deelnemer ligt.

Agenda

 • Diverse data vanaf oktober 2023

  THEATERAVONDEN BIJ GREENS

  Een theateravond bij Greens is een avond vol smaak en vermaak

  Handig om te weten bij elke theateravond:

  • Inloop is vanaf 18.30 uur, aanvang diner is om 19.00 uur
  • De voorstelling is na afloop van het diner. Einde is rond 21.30 uur
  • Elke voorstelling is i.c.m. een heerlijke amuse en driegangendiner
  • Prijs voor het diner en de voorstelling is €54,50 per persoon (vanaf 1-1-2024 €57,50 per persoon)
  • Reserveren kan via de mail restaurant@greensinthepark.nl
 • Elke woensdag om 11.00 uur

  Kunstlunch (beeldenwandeling + lunch)

  Wandel onder leiding van een gids van het kunstenaarsgezelschap Art & Jazz door het
  Westbroekpark langs de 19 beelden van bekende Haagse kunstenaars en geniet na afloop van een heerlijke lunch in het restaurant. Kosten inclusief wandeling, beeldenboekje en lunch zijn 22,50 euro. Alleen op reservering. Reserveer via e-mail

Op de hoogte blijven van onze evenementen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Biologisch dynamisch

Onze moestuin is bio-dynamisch. Bij de biodynamische teelt staat de samenhang tussen bodem, plant, dier en mens centraal en wordt deze versterkt. De bodem wordt gezien als een levend organisme. Er wordt gekeken naar wat de grond nodig heeft en de planten, dieren en mensen worden naar hun aard verzorgd. Door het volgen en verzorgen van ritmes, het voeden van de bodem, het toepassen van een ruime vruchtwisseling en een diversiteit aan gewassen worden de bodemvruchtbaarheid, de weerbaarheid en het levende versterkt. Gewassen krijgen de tijd om te groeien en af te rijpen. Het levert voeding met levenskracht op.

meer info

Word ook donateur!

De Tuinen van Greens zijn mede mogelijk gemaakt door o.a. het VriendenLoterij Fonds, Fonds1818, Rabobank Stimuleringsfonds, Europese Unie (SIOS), Iona Stichting en de MAEX.

Daarnaast ontvangt zij een maandelijkse bijdrage vanuit Restaurant Greens. Een deel van de winst wordt zodoende beschikbaar gesteld aan haar maatschappelijke doel.

Bedrijven en particulieren kunnen de stichting ondersteunen door donateur te worden. Bijdragen zijn welkom op rekening NL15 RABO 0313290288

 

Meedoen als deelnemer?

Stichting Mens en Tuin helpt mensen die een opbouwende en arbeidsmatige dagbesteding nodig hebben en zin hebben om in een groene en gestructureerde omgeving aan de slag te gaan. Deelnemers hebben onder meer te maken met:

 • psychische kwetsbaarheid
 • psychiatrische- en verslavingsproblematiek
 • burn-out
 • arbeidsreïntegratie/herstel na bijv. ziekte of verslaving

Spreekt het je aan om als deelnemer op de tuin te komen werken? Na aanmelding kan je een aantal uur op proef meewerken. Als alle betrokken partijen instemmen, wordt er een indicatie aangevraagd en een afspraak gemaakt over het aantal dagdelen dat je komt meewerken. Er wordt hierbij rekening gehouden met je persoonlijke omstandigheden. Van jou wordt inzet gevraagd.

De tuin ligt besloten, maar is tijdens de openingstijden van het restaurant toegankelijk voor publiek. Het biedt beleving voor bezoekers en de tuin heeft tegelijk een sociaal maatschappelijke functie. Daarbij werken er ook vrijwilligers mee op de tuin. Iedereen die op de tuin werkt, wordt verzocht om hier rekening mee te houden.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Stichting Mens en Tuin door een mailtje sturen naar info@mensentuin.nl of te bellen naar 070 321 19 37. Uiteraard kan een begeleider, maatschappelijk werker, huisarts of therapeut helpen bij de aanmelding en het maken van een afspraak.

Greens in the Park

Kapelweg 18 (Westbroekpark)
2587BM Den Haag

Routebeschrijving

Van 1 juni tot 1 oktober betaald parkeren vanaf 10.00 uur voor de deur

Van 1 oktober tot 1 juni betaald parkeren vanaf 13:00 voor de deur.
Vrij parkeren in de directe omgeving (Cremerweg)

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 9:00 tot 18:00 uur
‘s-Avonds alleen op reservering (zie agenda voor de dinermogelijkheden)
Gesloten op maandag

Reserveren

telefoon 070-369.53.73 (tot 8 personen) of restaurant@greensinthepark.nl

Op de diensten van Greens zijn de uniforme voorwaarden horeca van Koninklijke Horeca Nederland van toepassing.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.