Burgemeester van Zanen onthult 19e beeld bij Greens

Burgemeester van Zanen onthulde vanmiddag (24 juli) in de tuinen van Greens het 19e beeld dat het Westbroekpark rijk is. In het Westbroekpark staan achttien kunstwerken, gemaakt door gerenommeerde Haagse kunstenaars uit het midden van de 20eeeuw. Op initiatief van Greens is hier vorig jaar een 19e beeld aan toegevoegd. Idee achter dit 19e beeld is dat ieder jaar een kunstenaar de kans krijgt zijn of haar kunstwerk ten toon te stellen. Deze kunstenaars zijn allen lid van het Haagse kunstenaars collectief Art & Jazz.

 

De keuze dit jaar is gevallen op een bronzen torso ‘Paulo’ van beeldhoudster Sandra Simonis. Het vervangt de sculptuur ‘Terug naar de Bron’ van Marianne den Otter.  Art & Jazz is een stichting met 90 aangesloten kunstenaars die een variatie aan kunstzinnige activiteiten verzorgen, zoals de wekelijkse beeldenwandeling in Westbroekpark. Dit doen zij in samenwerking met restaurant Greens, het sfeervolle restaurant met eigen biologische zorg(moes)tuin, veel groen en een sterke maatschappelijk betrokkenheid.

 

“Wij zijn zeer verguld met dit mooie beeld en de samenwerking met Art & Jazz,” aldus Robert-Jan Vermeulen, eigenaar van Greens. “Verscholen in het rosarium en het park staan 18 prachtige kunstwerken die dankzij de vrijwillige gidsen van Art & Jazz wekelijks onder de aandacht worden gebracht. Deelnemers aan de beeldenwandeling eindigen hun wandeling bij dit wisselende 19e beeld, waarna ze genieten van een heerlijke lunch in de tuin van Greens.”

Greens in the Park

Kapelweg 18 (Westbroekpark)
2587BM Den Haag

Routebeschrijving

Van 1 april tot 1 oktober betaald parkeren vanaf 10.00 uur voor de deur.

Van 1 oktober tot 1 april betaald parkeren vanaf 13:00 voor de deur.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 9:00 tot 18:00 uur
‘s-Avonds alleen op reservering (zie agenda voor de dinermogelijkheden)
Gesloten op maandag

Reserveren

telefoon 070-369.53.73 (tot 8 personen) of restaurant@greensinthepark.nl

Op de diensten van Greens zijn de uniforme voorwaarden horeca van Koninklijke Horeca Nederland van toepassing.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.